En lång process. Vi bestämde redan i november att vårt gymnasiearbete skulle handla om solceller för uppvärmning. Vi har diskuterat med lärarna och fått området godkänt av yrkesläraren. Vi har planerat sidan tillsammans med läraren i engelska som hjälpt oss med att lägga upp projektplanen. Sedan har vi kontaktat anhöriga och andra inom VVS-branschen. Vi har försökt och försökt igen och laborerat med hemsidesprogrammet  Wordpress.

Det har tagit tid att få till layout, sidor och kategorier samt förstås våra inlägg ur de teman som vi kan hämta i programmet. Ännu mer tid har krävts för att få användarna att fungera samt göra bilder som vi har tagit själva med mobilkameran eller från Creative Commons.

Några reflektioner: Jag, Antony, la en hel förmiddag på att skriva material till vår sida äntligen blev jag klar men när vi skulle lägga in den på sidan så hade vi tydligen inte sparat texten och med andra ord så var hela förmiddan ogjord och fick göras om. Men nu så har vi skrivit om allt och lärt oss från våra misstag, att göra ett sådant här arbete tar längre tid än vad man hade tänkt sig från början och det gäller att alltid planera extra tid. Jag tycker att vi har gjort ett strålande arbete nu när vi lagt det mesta bakom oss.

Svårigheter att skapa struktur och ordning och redan bland våra olika flöden ledde till att Edi efter att rådgivning på den trevliga webbstjärnesupporten bestämde sig för att tömma alla textflöden. Allt sparades ner i wordfiler och vi tackade för att inte allt blev en totalkrasch. Men lite fel och saknat textmaterial har vi ändå upptäckt… Det gäller att minnas, anteckna och ha stenkoll på den planerade strukturen. De gamla fönstren på huset var rätt coola men nu har vi fått rullgardinerna att fungera. Man kan inte få allt eller så kan man det när man kan programmet. Nu lär vi oss hela tiden.

Vi brukar äta tio i elva på restaurang Upper West varenda dag. Idag blev det ingen lunch för oss för sidan stal all tid. Stackars Linus och Eva som hade nya lektioner med språkintroklassen. Oj, så hungriga vi under hela eftermiddagen. Inte ens en frukt eller efterrättskaka, hann vi få smaka. 🙁

Det verkar enkelt att länka men var tog texten vägen? Nytt problem att lösa. Fast det får bli nästa gång.