Vi går på ett yrkesgymnasium som heter Väsby yrkesgymnasium.http://www.vasbyyrkesgymnasium.se/ Det hette tidigare Energigymnasiet men skolan bytte namn för att de nya ägarna ville ha ett nytt namn som passade med deras andra skolor.

Jag är Antony som är en utav dem som gör denna sida Solkille. Varför valde jag denna utbildning?

Det finns flera orsaker: det verkar som ett roligt yrke att jobba med, en intressant  bransch att vara involverad i och det verkar vara en attraktionskraft på det motsatta könet 😉 plus att det är bra ekonomi.

Varför är det roligt? Man jobbar med händerna, man ser resultatet av det man har jobbat med direkt och det ger en tillfredsställelse att se något man själv har skapat, ingen behöver plussa något, jag ser själv mina lösningar/resultat.

Varför är det en intressant bransch? Det dyker upp nya saker hela tiden inom VVS. Man lär sig alltid något nytt inom yrket varenda dag, man kan se och utföra modern teknik och skapa tekniska lösningar på nya innovationer som inom förnybar energi och värmesystem.

Varför är det en attraktionskraft? Det är ett socialt yrke du arbetar hela tiden med olika sorters uppdragsgivare så du kan inte stå stilla. Tjejer gillar dessutom killar som är händiga, bär uniform och kan göra grejer som de inte kan klara av att göra själva.

Varför är det bra ekonomi? Hantverkare är rätt så ovanligt alltså det finns inte så många utav oss. Det betyder att det är svårt att få tag på oss, och då ökar priset. Det är det vanliga med tillgång och efterfrågan. Vi får hög lön och all material kostar ganska mycket.